Perfect gebakken spek
Krokant gebakken spek is onweerstaanbaar lekker. Met de tips uit dit recept bak jij je spek voortaan ook perfect krokant en bruin.
Hoeveelheid: 1 portie
Ingrediƫnten
  • ontbijtspek of plakjes bacon
Aan de slag
  1. Voor kleine spekjes snij je het ontbijtspek of de bacon klein.
  2. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het fornuis, zet de pit op medium hoogte en leg de gesneden spekjes of plakjes spek erin.
  3. Wanneer je ziet dat de pan warm begint te worden en de spekjes vocht en vet beginnen te verliezen zet je de pit wat zachter, draai je de plakjes om of roer je de gesneden spekjes door. Het is de bedoeling dat de spekjes heel langzaam garen en uitbakken. Hierdoor krijgt het vocht de tijd om te verdampen, het vet kan langzaam smelten en de spekjes kleuren steeds mooier bruin.
  4. Keer of roer regelmatig en neem echt ruim de tijd om de spekjes uit te bakken. Het kan maar zo een minuut of 20 duren voordat ze klaar zijn. Als de spekjes klaar zijn schep je ze uit de pan en laat ze op een bord met wat keukenpapier uitlekken.
  5. Voor warme spekjes serveer je ze direct. Voor later gebruik laat je ze helemaal afkoelen, leg ze in een diepvriesdoosje en bewaar in de koelkast. Gebruik ze koud of warm kort even op.

    Eet smakelijk!