Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Snij ondertussen de champignons in kleine stukjes en doe bij de ui in de pan. Voeg iets zout en peper toe en laat op een zacht pitje de uien garen en de champignons slinken.
Schep het stoofvlees samen met het stoofvocht en de rode wijn door de uien en champignons. Laat het vleesmengsel zachtjes stoven en het vocht inkoken. Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra kruidnagelpoeder en/of een stukje van het blokje runderbouillon. Maak met wat water een maïzena-papje en bindt er het laatste beetje vocht in het vleesmengsel mee.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en steek er 6 cirkels met ø 9 cm en 6 cirkels met ø 6 cm uit. Leg de grote cirkels in de holtes van het muffinblik, vul de 6 bakjes met het vleesmengsel en dek af met de de kleine cirkels bladerdeeg. Druk de deksels goed op de bakjes, gebruik daar eventueel een vork bij. Klop het ei los met wat zout en bestrijk er het bladerdeeg mee. Maak in het midden een gaatje zodat lucht en stoom kunnen ontsnappen en kerf eventueel met een schept mes een patroon in de dekseltjes. Zet de rundvlees mini-pies in het midden van een op 200°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de temperatuur terug naar 180°C en bak in nog eens 25 minuten gaar en bruin.
Haal de rundvlees mini-pies uit het muffinblik, zet op een bord of schaal en serveer warm.Eet smakelijk!