De vegetarische variant van chili con carne. Een simpele maar o zo lekkere bonenschotel. Lekker met vers plat brood en nacho's erbij.
Ingrediënten:
2uien, gesnipperd
2tenenknoflook
250grkastanjechampignons
1blikgepelde tomaten (400 gr)
groot blikjetomatenpuree (140 gr)
1bliklinzen (310 gr)
1blikkidneybonen (310 gr)
1blikmaïs (300 gr)
zakje tacokruiden voor 400 gr gehakt
1theelepelkomijnpoeder
1theelepelkorianderpoeder
chilipoeder, naar smaak
zout en peper
olijfolie
Voor de garnering:
verse koriander
geraspte kaas
Aan de slag:
Maak de champignons schoon en snij in plakjes of stukjes. Leg in een koekenpan, bestrooi met wat zout en peper, schep om en zet op het fornuis. Warm de champignons langzaam op zodat ze rustig kunnen slinken en het vocht kan verdampen.
Verwarm in een braadpan wat olijfolie en fruit daarin de uien. Zodra ze zacht en glazig zijn voeg je de champignons toe en knijp je de tenen knoflook erbij. Strooi vervolgens de tacokruiden, chili-, komijn- en korianderpoeder erover en schep alles goed door. Voeg de gepelde tomaten samen met het sap en de tomatenpuree toe en roer opnieuw alles door.
Maak de blikjes met de kidneybonen en de maïskorrels open, leeg ze in een vergiet of zeef, spoel af met koud water, laat goed uitlekken en voeg bij het tomatenmengsel. Schep alles goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Spoel ondertussen de linzen af en laat goed uitlekken en schep ze na 15 minuten door de chili sin carne en warm alles nog eens goed door zodat ook de linzen op temperatuur komen.
Schep de chili sin carne in een mooie schaal, bestrooi met wat grof gehakte koriander en geraspte kaas.Eet smakelijk!