Zet de aardappels met wat water op en breng aan de kook. Als de aardappels een paar minuten hebben gekookt voeg je wat zout toe en kook je ze verder gaar. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat droog stomen. Laat helemaal afkoelen en snij in kleine dobbelsteentjes.
Klop de mayonaise, het grootste deel van de yoghurt en 1 eetlepel augurkennat door elkaar en roer er wat zout en peper door.
Snij het vlees in kleine stukjes en schep samen met de blokjes aardappel, appel en augurk in een ruime schaal, overgiet met de saus en schep door elkaar. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat extra augurkennat en/of yoghurt.
Bewaar de huzarensalade in de koelkast. Serveer in een schaal, schep bolletjes op een bord of vorm met dessertringen torentjes (zoals ik voor de foto heb gedaan) en maak mooi op met sla, hardgekookt ei, rauwkost en/of wat zoetzuur.Eet smakelijk!
Tips:
Serveer met vers getoast brood en een schaaltje roomboter of homemade kruidenboter.