Eenvoudige maar smakelijke omelet. Door de groente en meegebakken chorizoworst prima geschikt als snelle maaltijd.
Hoeveelheid: 1omelet
Ingrediënten:
75grchorizoworst
400grfijngesneden soepgroenten
4eieren
scheutjehalfvolle melk
35grgeraspte kaas
Extra benodigdheden:
koekenpan ø 24 cm
Aan de slag:
Snij de chorizoworst in kleine stukjes en bak in een koekenpan licht uit. Schenk een deel van het vrijgekomen vet uit de pan en voeg dan de soepgroenten toe. Schep om, dek de pan af met een deksel en laat de groenten zachtjes gaar smoren. Schep af en de om.
Klop de eieren in een kom samen met een scheutje melk los. Roer er vervolgens de geraspte kaas door.
Als de groenten zacht en gaar zijn giet je het eimengsel erover, schep alles goed door elkaar en laat op een zachte pit zachtjes stollen. Eventueel kan je de bovenkant wat extra kleur geven door de pan kort onder een het grill te plaatsen.
Serveer de boerenomelet direct. Lekker met wat vers brood of gebakken aardappeltjes.Eet smakelijk!
Tips:
Voor extra vulling kan je een aardappel in kleine blokjes snijden en die in een koekenpan met een beetje olie gaarbakken. Voeg samen met het eimengsel bij de groente en chorizoworst en bak verder als zoals hierboven beschreven.
In plaats van of als aanvulling op de soepgroente kan je natuurlijk ook (restjes) sperziebonen, champignons, doperwtjes etc. toevoegen.