Bak het gehakt rul in een koekenpan, schenk het vrijgekomen vet af en breng royaal op smaak met gehaktkruiden.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit daarin de ui glazig. Pers de knoflook erbij, strooi er lekker wat oregano en basilicum bij en roer door elkaar. Voeg het gehakt en de passata toe, roer nogmaals goed door elkaar en doe de deksel op de pan.
Breng de saus aan de kook en laat tenminste een kwartier op een zacht pitje staan zodat de ui lekker zacht wordt en de smaken goed door elkaar trekken. Proef de gehaktsaus en breng indien nodig op smaak met wat extra gehaktkruiden.
Maak terwijl de gehaktsaus zachtjes staat te pruttelen de kaassausvolgens de aanwijzingen.
Opbouwen van de lasagne:
Schep een laagje gehaktsaus in de ovenschaal, verdeel er wat kaassaus over en leg er 2 lasagna bladen in. Dek af met een nieuw laagje gehaktsaus, kaassaus en 2 lasagna bladen. Herhaal tot de lasagna bladen op zijn en eindig met een laagje gehaktsaus en kaasaus.
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en strooi er de paneermeel over. Zet de schaal in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Haal de lasagne uit de oven en laat iets afkoelen alvorens te serveren.Eet smakelijk!
Tips:
Als je toch bezig bent maak dan gelijk dubbele porties saus. Vries de helft van de gehaktsaus in voor een andere keer en maak met de overgebleven kaassaus een groenteschotel, bijvoorbeeld met prei en chorizo. Zo eet je 3x lekker terwijl je maar 1x keer sauzen maakt!