Zet een pan met water op en breng aan de kook. Blancheer de knolselderij gedurende 1½ minuut in het kokende water, giet in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en droog worden.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine dobbelsteentjes. Besprenkel met wat citroensap tegen het bruin worden.
Meng in een schaal de mayonaise met de yoghurt en voeg dan de reepjes knolselderij, blokjes appel, gehakte walnoot en de rozijnen toe. Schep goed door elkaar en proef. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap.
Bewaar de waldorfsalade goed afgedekt in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Het snijden van de knolselderij gaat het makkelijkst als je 'm in stukken snijdt, schoonmaakt en dan op een mandoline in dunne plakjes schaaft. Die plakjes zijn vervolgens makkelijk in reepjes/julienne te snijden. Heb je een foodprocessor dan kan je natuurlijk ook de julienne-schijf gebruiken maar eerlijk gezegd doe ik dat zelf niet. Teveel afwas, ik snij de knolselderij liever op de beschreven manier.