Luchtige taart gevuld met slagroom en advocaat en die kenmerkende bovenzijde: ingesneden als een ster en bedekt met poedersuiker.
Hoeveelheid: 8punten
Ingrediënten:
3eieren op kamertemperatuur
90grsuiker
60gr(biologische) bloem
30grmaïzena
snuf zout
250-350mlslagroom
suiker, naar smaak
koude advocaat, hoeveelheid naar smaak
poedersuiker
Extra benodigdheden:
Bakvorm ø 21cm, ingevet
Voor het beste resultaat bestuif je de bodem met wat bloem en bekleed je de randen met repen bakpapier.
Aan de slag:
Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.
Klop de eieren samen met de suiker dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10.Tip: tips voor het beste resultaat lees je in mijn blog: Zo bak je de perfecte taartbodem.
Zeef het bloemmengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 160°C conventioneel voorverwarmde oven en bak in 35-45 minuten gaar. Zet na 25 minuten de temperatuur iets hoger (170ºC) zodat de taart mooi goudbruin kleurt.
Als de taartbodem goed is zet je de oven uit en de deur op een kier om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen en verpak luchtdicht.
Klop de slagroom stijf en zoet tijdens het kloppen naar smaak met wat suiker.
Snij de taartbodem horizontaal in twee lagen. Snij in het midden van de bovenzijde met 4 sneden een ster zodat er 8 punten ontstaan die aan de buitenrand (tenminste 2 cm) nog aan elkaar zitten. Besmeer de bodem met de slagroom. Maak in het midden een bolling zodat de bovenkant straks mooi open staat. Verdeel lekker wat advocaat over het midden van de taart en leg de bovenzijde er voorzichtig op. Door de insnijdingen staat de bovenzijde nu mooi open en is de advocaat zichtbaar.
Bewaar de sneeuwster tot gebruik in de koelkast en bestuif vlak voor gebruik royaal met poedersuiker.Eet smakelijk!