Makkelijk te maken soep die zo vol en puur van smaak is dat je bijna vergeet dat ie boordevol groente zit. Bij ons thuis een regelrechte favoriet!
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten:
3pastinaken
1rode ui
2tenenknoflook
2,5centimetergember
800mlgroentebouillon
2eetlepelspindakaas
2eetlepelskokosroom
15grvers korianderblad met stengels
2theelepelskomijn
snufchilipoeder
olijfolie
Voor de topping:
1½eetlepelgeschaafde kokos
1½eetlepelpompoenzaad
sinaasappel rasp/zeste, naar smaak
vers gehakt korianderblad, naar smaak
Aan de slag:
Was de pastinaken, snij de boven- en onderkant eraf en snij in kleine stukjes. Schil de ui en de gember. Snij de ui in stukken, de gember in plakjes en meng met de stukjes pastinaak.
Leg alle groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, schuif in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster gedurende 20 minuten. Schep af en toe om. Door het roosteren karamelliseren de groenten hier en daar en krijgen ze extra smaak.
Smeer de knoflooktenen in met olijfolie, verpak samen in een stukje aluminiumfolie en leg bij de groente in de oven.
Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten te mengen en zet opzij tot gebruik. Doe de bouillon, koriander, pindakaas, kokosroom, komijn en chilipoeder in een blender en pureer.
Haal de geroosterde groente uit de oven, verwijder het aluminiumfolie van de knoflook en knijp de teentjes uit hun schil en voeg alles bij de bouillon in de blender. Blitz alles 1-2 minuten tot je een gladde soep hebt. Verdun de soep naar smaak met extra water.
Schep de pastinaaksoep in kommen of borden, garneer met de topping en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met vers brood en wat rauwkost erbij.
Heb je de smaak van pastinaak te pakken? Maak dan ook eens: