Smaakvolle frietjes maar dan van groente. Leuke en lekkere manier om groente te eten.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
600grpastinaak
paprikapoeder
chilipoeder
teentje knoflook
fijngehakte krulpeterselie
zout
olie
Aan de slag:
Doe een scheut olie in een schaaltje en roer een geperst teentje knoflook door. Voeg naar smaak paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en roer goed door elkaar.
Schil de pastinaken of boen ze met een borstel goed schoon. Snij in stukken en maak daar vervolgens mooie frietjes van. Verdeel de olie over de pastinaak frieten, hussel goed elkaar en leg op een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ± 25 minuten gaar en goudbruin. Schep tussentijds de frietjes een paar keer om en laat gelijk ook het vrijgekomen vocht uit de oven ontsnappen.
Leg de geroosterde pastinaak op een bord of in een schaal, bestrooi met (grof) zout en wat fijngehakte peterselie. Serveer direct.