Verrassend lekkere vegetarische quiche. Lekker pittig door de blauwe kaas.
Ingrediënten:
300grpaddenstoelen*
1ui, gesnipperd
2tenen knoflook, schoongemaakt
80grgorgonzola
40grgrof gehakte hazelnoten
3eieren
4plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
scheutje halfvolle melk
handje gehakte peterselie
olijfolie
zout en peper
*een mix van portobello en shiitake is erg lekker. Als je eraan kunt komen probeer dan vooral ook eens eikhaas. Erg lekker en decoratief!
Extra benodigdheden
quichevorm ø 20 cm ingevet
blindbakbonen vel bakpapier
Aan de slag:
Maak de paddenstoelen schoon en snij in grove stukken.
Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig en knijp dan de knoflook erbij. Voeg de paddenstoelen toe en laat rustig slinken tot het vocht is verdampt. Bestrooi tussentijds met een snufje zout en peper. Laat het paddenstoelen-mengsel afkoelen.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg, bekleed er de quichevorm mee en prik met een vork voorzichtig gaatjes in de bodem. Leg een (verkreukeld) vel bakpapier in de met bladerdeeg beklede quichevorm en vul met de blindbakbonen. Schuif de vorm in een op 200ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Haal de vorm uit de oven en verwijder de blinkbakbonen en het bakpapier.
Schep de gehakte peterselie en hazelnoten door het paddenstoelenmengsel, vul de quiche ermee en brokkel er de gorgonzola overheen. Roer de eieren los met de melk, giet over de vulling van de quiche en zet de quiche in de op 200ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Zet dan de temperatuur terug naar 180ºC hete lucht en bak in nog eens 30 minuten tot de quiche gaar en goudbruin is.
Serveer de quiche met paddenstoelen, gorgonzola en hazelnoot naar keuze heet of lauw warm. Bestrooi vlak voor het serveren met wat vers gehakte peterselie.Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik vooral niet teveel zout en peper. Door de gorgonzola wordt de quiche al behoorlijk hartig.
Gebruik ook eens wat gedroogde paddenstoelen in de vulling. Erg lekker!