Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano
Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano is een heerlijke (vegan) saté die makkelijk en snel te maken is. De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 6 portobello’s
  • 180 gr pindakaas
  • ½ theelepel chilipoeder of naar smaak
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels nama shoyu of tamari
  • 30 gr geraspte kokos of kokosvlokken
  • zout
  • 150 ml heet water of meer naar smaak
  • saté-prikkers
Aan de slag
  1. Snij de portobello’s in dikke repen of flinke blokjes en rijg aan de prikkers. Bestrooi licht met zout.
  2. Verwarm een koekenpan en rooster de kokos goudbruin.
  3. Meng in een blender de pindakaas, geraspte gember, chilipoeder, limoensap en de nama shoyu of tamari. Voeg een deel van het hete water toe en blits tot een gladde saus. Verdun de saus naar smaak met extra water. Giet de pindasaus in een pannetje en warm flink door.
  4. Grill de portobellosaté op de barbecue of in een grillpan, 6-7 minuten aan iedere zijde.
  5. Schenk de pindasaus over de portobellosaté en bestrooi met de geroosterde kokos.


    Eet smakelijk!

Tips
  1. Lekker met Indiaase gele rijst erbij
  2. Voor een zoetere pindasaus kan je eventueel 1 eetlepel ahornsiroop toevoegen.
  3. Heb je geen nama shoyu of tamari in huis of kan je het vinden dan kan je dit prima vervangen door Kikkoman sojasaus.