Lekker als lunch, snack, borrelhapje of als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen.
Hoeveelheid: 3wraps
Ingrediënten:
3wraps of tortilla’s
2rode paprika’s
kruidenroomkaas of kwarkspread met verse kruiden
30grpijnboompitjes
handjerucola sla
handjeverse bieslook fijngesneden
olijfolie
Aan de slag:
Was de paprika’s, smeer in met olijfolie en leg in een braadslee. Rooster de paprika’s in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Keer tussentijds een aantal keer zodat de paprika’s rondom blakeren.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
Haal de paprika’s uit de oven, doe over in een schaal en dek af met plasticfolie. Na 10-15 minuten kan je de schil makkelijk van de paprika’s verwijderen. Verwijder ook het steeltje en de zaadlijsten en snij de geroosterde paprika's in kleine blokjes.
Besmeer de wraps royaal met de kwarkspread, bestrooi ruim met gehakte bieslook en verdeel de paprika over de wraps. Beleg met rucola en strooi de pijnboompitjes erover. Rol de wraps met geroosterde paprika op, snij doormidden en serveer direct of verpak in folie en bewaar tot later gebruik in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Geen zin om paprika's te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika's uit een pot!
Zin in wat lekkers bij de borrel? Snij dan eens een wrap in stukjes en serveer samen met andere lekkernijen.