Bavarois van Napolitaanse dropstaafjes - Zacht smakende bavarois met subtiele hinten van drop en karamel. Voor een sterkere dropsmaak laat je de bavaroisbasis langer trekken.
Bavarois van Napolitaanse dropstaafjes
Zacht smakende bavarois met subtiele hinten van drop en karamel. Voor een sterkere dropsmaak laat je de bavaroisbasis langer trekken.
Hoeveelheid: 8 dessertglaasjes
Ingrediënten
 • 350 ml melk
 • 70 gr Italiano Napolitaanse dropstaafjes, met de bruine buitenzijde
 • 2 eieren
 • 150 ml slagroom
 • 20 gr suiker
 • 4½-5 blaadjes gelatine (= 7,5-8,33 gr)
 • handje blanke amandelen, fijngehakt
 • geklopte slagroom om te garneren
Aan de slag
 1. Snij de Napoliaanse dropstaafjes heel klein en verwarm samen met de melk in een pannetje. De melk hoeft niet te koken maar moet wel flink warm worden zodat de drop (grotendeels) kan oplossen. Laat de melk gedurende 30 minuten trekken en roer ondertussen vaak. Door te roeren lossen de Napolitaanse dropstaafjes beter op.

  Tip: Door de melk langer te laten trekken krijg je een intensere dropsmaak. 30 minuten trekken geeft de bavarois een heerlijk zachte smaak. Voor een sterkere dropsmaak pas je de tijdsduur naar eigen smaak aan.

 2. Klop ondertussen de slagroom samen met de helft van de suiker stijf en bewaar tot gebruik in de koelkast.
 3. Splits de eieren, roer de eidooiers los met de helft van de overgebleven suiker en week de gelatine in koud water. Bewaar het eiwit want dat hebben we straks nog nodig.
 4. Zodra de melk voldoende heeft getrokken giet je het door een zeef en vervolgens al roerend bij de eidooiers. De droprestanten gebruiken we verder niet meer en kan je dus opeten of weggooien. Giet de melk terug in de pan en hou, al roerend, tegen de kook aan tot het iets gebonden is. Reken op zo’n 10 minuten.
 5. Neem de pan van het fornuis en laat de dropvla iets afkoelen. Knijp de gelatine uit, roer door de dropvla en laat helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld wordt de dropvla snel lobbig dus zorg dat je het eiwit en een mixer bij de hand hebt.
 6. Wanneer de vla volledig koud en echt lobbig is geworden klop je de eiwitten met het restant van de suiker stijf.
 7. Meng de dropvla en de geklopte room tot een homogene massa. Schep het eiwit erop en schep/vouw luchtig door elkaar. Vul de dessertglaasjes en zet tenminste een paar uur in de koelkast om verder op te stijven.
 8. Rooster de fijngehakte amandelen in een koekenpan en laat afkoelen.
 9. Spuit vlak voor het serveren een toef slagroom op de bavarois, bestrooi met de geroosterde amandelen en serveer.

  Eet smakelijk!

Tips

De dropvla is ook heel lekker. Als je uitsluitend dropvla maakt laat je de gelatine en het geklopte eiwit achterwege. Door de eidooiers dikt de vla tijdens het verwarmen in en tijdens het afkoelen zal de vla ook nog wat indikken. Afhankelijk van de hoeveelheid drop die in de melk is opgelost is de uiteindelijke vla iets dikker of juist iets dunner. Ben je bang dat de vla niet dik genoeg wordt? Los er dan een blaadje gelatine in op of gebruik een klein beetje maïzena. Naar keuze roer je de geklopte slagroom door de vla.