4 van 1 stem
Portobello gevuld met tomaat en feta - Verrassend gerecht vol verse smaken. Kleurrijk, superlekker, gezond en ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken.
Portobello gevuld met tomaat en feta
Verrassend gerecht vol verse smaken. Kleurrijk, superlekker, gezond en ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken.
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 6 portobello's
  • 2-3 grote tomaten
  • 200 gr feta
  • handje peterselie fijngehakt
  • handje bieslook fijngehakt
  • paar takjes verse tijm
  • olijfolie
  • versgemalen peper
Aan de slag
  1. Was de tomaten, snij in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Doe de tomaatblokjes in een schaal.
  2. Snij de feta in kleine blokjes en doe samen met de peterselie en de bieslook bij de tomaat. Bestrooi met wat peper, giet er wat olijfolie over en schep door elkaar.
  3. Verwijder de steel van de portobello’s en wrijf zowel de binnen- als de buitenkant in met olijfolie. Vul de portobello’s met het tomatenmengsel en zet 20 minuten in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi met wat verse tijmblaadjes en garneer met een takje. Serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Als hoofdgerecht zijn 2-3 portobello’s per persoon voldoende. Als voorgerecht of bijgerecht is 1 portobello per persoon voldoende. Of serveer eens een portobello gevuld met tomaat en feta als lichte lunch.
  2. Lekker met een gemengde salade met verse kruiden en wat rauwkost erbij.