Zomersgerecht vol verse smaken. Perfect voor te bereiden en makkelijk mee te nemen naar het strand, picknick of barbecue bij vrienden.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de parelcouscous:
200grparelcouscous
1kleine ui, gesnipperd
1teen knoflook
bouillonblokje
1eetlepel peterselie, fijngesneden
1½eetlepels bieslook, fijngesneden
1½eetlepels dille, fijngesneden
citroensap
olijfolie
Voor de zalmforel:
1zalmforel
4plakjes parmaham
paar takjes verse dille
1citroen
olijfolie
vel aluminiumfolie of bakpapier
Aan de slag:
Voor de zalmforel:
Spoel de zalmforel onder koud stomend water af en dep goed droog. Snij het kapje van de citroen en druppel wat citroensap in de buikholte van de forel, vul met de parmaham en wrijf de buitenzijde in met olijfolie.
Leg wat dille op een vel aluminiumfolie of bakpapier, leg de zalmforel erop, leg wat dille bovenop de vis en leg er tenslotte nog 2 dunne schijfjes citroen op. Vouw het aluminiumfolie/bakpapier dicht tot een pakketje maar laat wel wat ruimte over zodat er stoom kan ontstaan in het pakketje.
Leg het vispakketje in een braadslede of op een bakplaat en plaats in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak de vis in ± 20 minuten gaar.
Haal het vispakketje uit de oven, maak open en laat afkoelen.
Voor de couscous:
Fruit de gesnipperde ui een paar minuten in wat olijfolie, knijp er het teentje knoflook bij en roer de parelcouscous erdoor. Giet er kokend water bij zodat de couscous ruim onder staat. Brokkel er wat van het bouillonblokje bij om het water op smaak te brengen en laat volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Meestal is dat 10-12 minuten. Giet de couscous af en laat afkoelen.
Maak ondertussen de afgekoelde zalmforel schoon en leg de stukjes gefileerde vis op een bord.
Meng de peterselie, dille en munt door de parelcouscous, druppel er wat citroensap over, schep op een bord of schaal en garneer met de gefileerde vis.
Snij het resterende stuk citroen in een paar schijfjes of partjes en serveer dat samen met de parelcouscous met verse kruiden en zalmforel.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van zalmforel kan je natuurlijk ook zalm gebruiken.
Geen zin om verse vis klaar te maken? Gebruik dan eens zalm of tonijn uit blik.