Geroosterde paprika - In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.
Geroosterde paprika
In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.
Hoeveelheid: 1 portie
Ingrediënten
  • puntpaprika's
Aan de slag
  1. Was de paprika’s onder koud stomend water en wrijf ze in met olijfolie. Leg de paprika’s op een bakplaat of in een en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten. Keer de paprika’s regelmatig zodat ze rondom blakeren.
  2. Als de paprika’s goed zijn neem je ze uit de oven, legt ze in eens schaal en dek de schaal af met plasticfolie. Laat 15 minuten rusten.
  3. Neem de paprika’s één voor één uit de schaal, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en leg de schoongemaakte stukken op een bord.

    Eet smakelijk!

Tips
  1. Geroosterde paprika kan je prima inleggen in azijn.
  2. Als je veel paprika’s tegelijk roostert of ze dicht bij elkaar legt kan het langer duren voordat ze blakeren. Zorg er in elk geval voor dat het vrijkomende vocht kan verdampen zodat ze niet stoven in plaats van roosteren.