Boterzachte kip in een saus van ingekookte sojasaus, kokosazijn en knoflook. Door de laurierblaadjes krijgt de saus een heel eigen smaak.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
4biologische kipdijlapjes
100mlSilver Swan sojasaus
70mlMarca Piña kokosazijn
4-5tenenknoflook geperst
1½eetlepelbruine basterdsuiker
2laurierblaadjes
½theelepelzwarte peperkorrels
optioneel: korianderblad ter garnering
optioneel: maïzena
Aan de slag:
Snij eventuele vetrandjes van de kip dijlapjes.
Voeg in een gietijzeren pan de overige ingrediënten bij elkaar, roer even om de suiker op te lossen en leg de kip dijlapjes erin. Zet de pan op de pit en laat langzaam aan de kook komen. Laat gedurende 30-40 minuten heel zachtjes koken tot ze boterzacht zijn. Draai de kipstukjes zo nu en dan.Tip: Chicken adobo kan je ook prima in de oven bereiden. Kijk voor de bereidingswijze bij mijn recept voor pulled checken teriyaki.
Haal de deksel van de pan en laat de saus zachtjes koken zodat het zure van de azijn kan verdampen. Vergeet niet de kipstukken af en toe om te draaien en bedruip dan gelijk met wat saus. Proef, verdun eventueel met wat water en/of bindt de saus met wat aangelengde maïzena.
Leg de chicken adobo in een schaal, schenk er de saus over en bestrooi eventueel met wat grof gesneden korianderblad.Eet smakelijk!
Tips:
Serveer de chicken adobo met jasmijn rijst en een frisse salade van komkommer en tomaat.
Eventueel kan je de kip voor het opdienen nog even op de grillpan leggen.