Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100greiwitrijke fettuccine, bijvoorbeeld Risenta
125grsnacktomaatjes of trostomaatjes
100grbabyspinazie grof gehakt
1ui, gesnipperd
75kruidenroomkaas
25mlslagroom of crème fraîche
handjepijnboompitjes
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper
*reken bij gebruik van traditionele pasta op ongeveer de dubbele hoeveelheid
Aan de slag:
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal, drizzle er wat olijfolie en balsamicoazijn over en bestrooi met wat zout. Afhankelijk van de maat van de tomaatjes rooster je ze 10-15 minuten in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui zacht en glazig. Roer er de kruidenroomkaas en de slagroom of crème fraîche door. Laat zachtjes doorwarmen tot het een mooi sausje is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Giet de fettuccine af, schep de roomsaus erdoor en meng met de babyspinazie. Schep op (verwarmde) borden, garneer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er nog een beetje peper over en serveer direct.Eet smakelijk!