Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt - Verrassend vegetarisch gerecht op smaak gebracht met vadouvan kruiden en verse munt. 
Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt
Verrassend vegetarisch gerecht op smaak gebracht met vadouvan kruiden en verse munt.
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 400 gr schoongemaakte flespompoen
  • 100-125 gr pandanrijst
  • 125 gr halloumi
  • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 25 gr ongezouten cashewnoten
  • 5 gr vadouvan kruiden
  • 1 ui in partjes
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes verse munt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap of water
  • zout
Aan de slag
  1. Snij de pompoen in blokjes van ± 2x2 cm en de halloumi in plakjes.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes flespompoen. Roer de pompoen af en toe even door en voeg na 15 minuten de ui toe en pers de teen knoflook erbij. Schep om en voeg de vadouvan kruiden toe. Bak al roerend in nog eens 5 minuten beetgaar. Voeg tenslotte het sinaasappelsap of water toe.
  4. Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olijfolie en bak daarin de plakjes halloumi aan beide kanten mooi bruin. Reken op ongeveer 2 minuten.
  5. Hak de cashewnoten grof en de munt fijn.
  6. Verdeel de rijst over de borden, schep het pompoenmengsel erop en leg de plakken halloumi erbij. Garneer met Griekse yoghurt, cashewnoten en munt.
  7. Serveer de gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt direct.

    Eet smakelijk!

Tips

Maak ook eens wat extra pompoenmengsel, laat afkoelen en geniet de volgende dag van een heerlijke salade met bulgur en geitenkaas brie.