Indiase gefrituurde snack in een krokant jasje van kikkererwtenmeel, verse knoflook, verse gember en geurige specerijen.
Ingrediënten:
225grpaneer, blok
100grbesan kikkererwtenmeel
2tenenknoflook, geperst
2theelepelsgerapte verse gember
⅓theelepelchilipoeder
¼theelepelkurkuma
1theelepelkomijnpoeder
± 125 ml koud water
zout
panko
Extra benodigdheden:
mango chutney
olie om in te frituren
Aan de slag:
Doe het kikkererwtenmeel samen met de knoflook, gember, chilipoeder, kurkuma, komijnpoeder en een flinke snuf zout in een kom. Voeg, al roerend met een garde, water toe tot je een mooi dik beslag hebt.Tip: wees niet te zuinig met zout want paneer heeft van zichzelf weinig smaak.
Verwarm in een diepe pan met dikke bodem (ik gebruik graag een diepe gietijzeren pan) voldoende olie om de snacks in te frituren.
Strooi alvast een dikke laag panko op een bord zodat je daar straks de pakoras doorheen kunt rollen.
Snij de paneer in blokjes of reepjes, dep goed droog, bestrooi met wat zout en haal vlak voor het frituren door het beslag en rol snel door de panko. Laat één voor één de pakoras in de hete olie (180ºC) glijden en frituur tot ze goudbruin zijn.
Schep de goudbruine paneer pakoras uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal en serveer de paneer pakoras met mango chutney.Eet smakelijk!
Tips:
De smaak van het beslag kan je natuurlijk geheel naar wens aanpassen. Hou je bijvoorbeeld van scherp, voeg dan vooral meer chilipoeder toe. Of voeg eens wat vers gehakte koriander toe, ook erg lekker.