Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.
Hoeveelheid: 4ontbijttaartjes
Ingrediënten:
Voor de bodem:
100grzachte medjoul dadels, ontpit
60grongebrande blanke hazelnoten
30grongezwavelde abrikozen
10grgevriesdroogde frambozen
1eetlepel havermout
handjekokos
Voor de vulling:
200mlGriekse yoghurt
1banaan, geprakt
2eetlepelchiazaad
2eetlepel havermout
ruime handdiepvries blauwe bessen
Voor de garnering:
handjepompoenpitten
handjegeraspte kokos
schijfjesappel of ander vers fruit
Extra benodigdheden:
4lage taartvormpjes ø 10 cm, bekleed met bakpapier
Aan de slag:
Hak de noten, abrikozen, gevriesdroogde frambozen en dadels in stukjes en kneed samen met de havermout tot een samenhangende massa. Verdeel in 4 gelijke stukken.
Strooi een beetje kokos op de bodem van de taartvormpjes. Vorm van elk stuk vruchten-notenmengsel in je handen een platte schijf, leg deze in de vormpjes en druk uit tot ze de vormpjes geheel bedekken. Dek af en zet in de koelkast om op te stijven.
Meng de yoghurt met de geprakte banaan, chiazaad en havermout.
Snij de blauwe bessen in stukjes en schep door het yoghurtmengsel. Verdeel het yoghurtmengsel over de taartbodems, dek weer af en laat gedurende een aantal uur opstijven.
Rooster de kokos in een koekenpan tot ze lichtbruin is en laat afkoelen.
Garneer de ontbijttaartjes vlak voor het opdienen met schijfjes appel of ander vers fruit dat je in huis hebt, pompoenpitten en de geroosterde kokos.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van bakpapier gebruik ik graag papieren muffinbakjes. Platgemaakt bedekken ze de vormpjes net niet helemaal maar ik vind het voldoende. Scheelt wat knipwerk.