Yum gai of Thaise salade - Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.
Yum gai of Thaise salade
Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kipfilet of kipdijfilet
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • stuk komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • paar takjes verse koriander, fijngehakt
  • enkele blaadjes botersla of romaine sla
  • zout
Voor de dressing:
  • 1 rawit pepertje
  • eetlepel citroen- of limoensap
  • eetlepel vissaus
  • 1-1½ theelepel suiker
Aan de slag
  1. Leg de kipfilet in kokend zout water en kook de kipfilet rustig gaar, laat afkoelen en trek met de toppen van je vingers uit elkaar tot kleine stukjes.
  2. Maak de dressing door het pepertje ragfijn te snipper en te mengen met het limoensap, de vissaus en de suiker. Roer goed om de suiker op te lossen en schenk dan ¼ van de dressing over de kipfilet, hussel door elkaar en laat intrekken.

    Tip: afhankelijk van het merk vissaus dat je gebruikt kan de vissaus meer of juist minder zout zijn. Proef en pas de hoeveelheid citroen/limoensap en suiker naar smaak aan. De dressing moet een lekkere combinatie van licht zoutig en friszuur worden.

  3. Snij de tomaten in kleine partjes, de ui in halve ringen, de komkommer in stukjes of plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  4. Voeg de gesneden rauwkost bij de kipfilet, voeg de koriander en de rest van de dressing toe en hussel goed door elkaar.
  5. Schik wat slablaadjes op een bordje of schaal, verdeel de salade erover en garneer de yum gai met ei.

    Eet smakelijk!

Tips

Yum gai smaakt gekoeld het lekkerst. Haal de ingrediënten dus vooral pas op het laatst uit de koelkast of maak de Thaise salade ruim voor gebruik en bewaar in de koelkast.