Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes - Vrolijk groentegerecht vol smaak door verse pesto en geroosterde pijnboompitjes.
Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes
Vrolijk groentegerecht vol smaak door verse pesto en geroosterde pijnboompitjes.
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 200 gr trostomaatjes
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • verse pesto
  • olijfolie
  • zout
Aan de slag
  1. Doe de trostomaatjes in een braadslede, besprenkel met wat olijfolie en zout en plaats gedurende 15-20 minuten in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  2. Was de courgettes, snij de kontjes eraf en maak er met behulp van een spiraalsnijder courgetti van. Doe de courgetti in een vergiet, bestrooi met een beetje zout en laat even staan zodat je alvast het nodige vocht kwijtraakt.
  3. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag wat olijfolie en ‘roerbak’ hierin de courgetti tot ze zacht zijn. Heeft de courgetti nog veel vocht afgegeven? Giet dit dan af en schep naar smaak pesto door de courgetti. Schep op twee borden, garneer met de geroosterde tomaatjes, wat extra toefjes pesto en de pijnboompitjes.

    Eet smakelijk!

Tips

Als extraatje is een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas over de courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes heel lekker!