Onweerstaanbaar lekker en zo makkelijk dat je je afvraagt waarom je niet eerder zelf pindakaas hebt gemaakt!
Hoeveelheid: 150ml
Ingrediënten:
150grpinda's, gezouten
Aan de slag:
Rooster de pinda's een aantal minuten in een koekenpan om ze meer smaak en een goudbruin kleurtje te geven. Laat de pinda's op een bord afkoelen.
Maal de pinda's gedurende 4-5 minuten in een keukenmachine of hakmolentje van een staafmixer. De massa zal van grof naar steeds fijner gaan. Stop tussendoor af en toe om de massa om te scheppen en de randen schoon te schrapen. Na een paar minuten ontstaat er een zachte substantie en is de pindakaas klaar.Eet smakelijk!
Tips:
Voor pindakaas met stukjes schep je in het begin een lepel (meer of minder fijn) gemalen pinda's uit de keukenmachine en roer je die er op het laatste weer door.
Let er bij gebruik van een staafmixer op dat deze niet te heet wordt. Indien nodig laat je 'm tussentijds even afkoelen.