Rijk en vol van smaak door de verse kruiden, witte wijn en Limburgse mosterd. Een feestje op je bord!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
300grkipfilet
125mlslagroom
75mlwitte wijn
1eetlepelLimburgse mosterd
1kleineui of sjalot, gesnipperd
1teenknoflook, geperst
kippenbouillon, blokje of poeder
paar takjesverse salie en oregano, fijngesneden
2-3takjestijm
ghee, of roomboter
zout en peper
Voor de garnering:
verse bieslook
Aan de slag:
Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit wat ghee in een koekenpan, schroei de kipreepjes dicht en bak rondom goudbruin. Schep uit de pan en leg op een bord.
Fruit in het achtergebleven bakvet de gesnipperde ui aan, blus af met witte wijn en roer de aanbaksels los. Voeg de knoflook toe, warm even mee. Roer de slagroom, Limburgse mosterd, salie en oregano erdoor. Ris de blaadjes van de takjes tijm, voeg wat kippenbouillonpoeder toe (of breek een stukje van het blokje) en roer nogmaals door. Leg de kipreepjes in de saus en laat de kip rustig garen.
Tijdens het garen van de kipreepjes dikt de saus in en worden de kipreepjes gehuld in de saus.Tip: wil je graag extra saus gebruik dan 1½-2x zoveel slagroom en wijn.
Schep de kipreepjes in romige mosterdsaus op de borden of in een voorverwarmde schaal, garneer met bieslook en zet op tafel. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van oregano, tijm en salie kan je ook een combinatie van bijvoorbeeld dragon, peterselie, bieslook en rozemarijn gebruiken. Dille is ook altijd heel erg lekker in mosterdsaus.