Fijne variatie op de klassieke asperges met ei en ham. Niet moeilijk om te maken, wel heel erg lekker.
Ingrediënten:
650grasperges
melk
Voor de eierragout en topping:
20grbloem
20grroomboter
200mlmelk
3eieren, hard gekookt
scheutje worcestershire sauce
zout en peper
Voor de topping:
75grrauwe ham
verse dille
Aan de slag:
Voor de eierragout en topping:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Laat enkele minuten garen. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg de melk in 3 delen toe. Roer goed en voeg pas nieuwe melk toe als de eerder toegevoegde melk volledig is opgenomen. Breng de bechamelsaus op smaak met een paar druppels worcestershire sauce en een snuf zout en peper.
Bak de plakjes rauwe ham uit in een koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
Pel de eieren, snij in kleine blokjes en schep ¾ door de saus. Roer ook een flink deel van de verkruimelde rauwe ham door de saus. De overgebleven ham en eiblokjes bewaar je voor de topping.
Voor de asperges:
Schil de asperges en breek de droge uiteinden eraf.
Leg de asperges samen met de schillen en afgebroken uiteinden in een pan, giet er melk en water bij tot alles onder staat en breng rustig aan de kook. Kook gaar, giet af en laat uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden, schep er de eierragout over en top af met ei, uitgebakken rauwe ham en verse dille.Eet smakelijk!