Romige wijnsaus, zilte zalm en al dente gekookte pasta. Een heerlijk maaltje dat je snel op tafel zet!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
160grpasta, van harde tarwe
125grwarm gerookte zalm, MSC of ASC keurmerk
100mlslagroom
75mlwitte wijn
1ui, gesnipperd
schepje maizena, aangelengd met water
zout, peper
Voor de garnering:
verse dille
versgemalen peper
Aan de slag:
Neem de zalm uit de koelkast, verwijder het vel en pluk uit elkaar tot kleine stukjes. Laat op het aanrecht op temperatuur komen.
Fruit de gesnipperde ui in een beetje olijfolie. Gebruik hiervoor een klein sauspannetje. Als de ui glazig is voeg je de wijn en vervolgens de room toe. Breng op smaak met zout en peper en bind met een scheutje aangelengde maïzena tot een mooie saus.
Kook ondertussen de pasta gaar, giet af en schep de roomsaus erdoor. Voeg de zalm toe en schep op de borden. Garneer met dille en versgemalen peper.Eet smakelijk!