Met deze tips bak jij voortaan ook de perfecte biefstuk. Serveer met een toef zilte misoboter en klaar ben je!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de biefstuk:
2Ierse kogelbiefstukken
30grroomboter, bijvoorbeeld Ierse Kerrygold
1eetlepelmiso
flinkeklontBlue Band
zout, peper
Voor de verse ovenfriet:
kruimige aardappels, geschild
olijfolie
zout
Aan de slag:
Voor de verse ovenfriet:
Snij de aardappels in frietjes en breng met een beetje water aan de kook. Kook half gaar, giet af en laat goed uitstomen.
Stort de frietjes in een met olie ingevette ovenschaal en drizzle er lekker wat olie overheen. Hussel door elkaar, bestrooi met wat zout en plaats in een op 180ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Bak in 40-45 minuten gaar en goudbruin.Schep tussentijds een paar keer om zodat de frietjes rondom bruinen. Op het laatst zet je de temperatuur terug naar 165ºC zodat de biefstukken er nog even bij kunnen.
Prak ondertussen de boter met de miso tot een goed gemengd smeersel. Maak mooie bolletjes, spuit toeven of maak een rolletje dat je in plakjes snijdt. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voor de biefstuk:
Laat de biefstukken 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Verwarm een koekenpan (zonder antiaanbaklaag!), voeg de Blue Band toe als de pan heet is en laat smelten. Dep ondertussen de biefstukken droog, bestrooi met zout en peper en leg in de pan zodra je ziet dat de grote bellen wegtrekken.
Bak beide kanten kort maar goed aan. Neem de biefstukken uit de pan, leg op een voorverwarmde schaal en plaats 2 minuten in een oven van 165 graden. Tip: afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid bak je de biefstukken iets langer.
Leg de kogelbiefstukken op de borden, leg de frietjes erbij en garneer met wat misoboter. Naar keuze geef je er nog wat gemengde salade bij.Eet smakelijk!