Lekkere variatie op de klassieke pasteibakjes met runder- of kipragout. Makkelijk te maken!
Hoeveelheid: 4pasteitjes
Ingrediënten:
4pasteibakjes, zelfgemaakt of kant en klaar
4-5eieren, hard gekookt
25grroomboter
25grbloem
250mlvolle melk
50grontbijtspek, gesneden
scheutjeworcestershire sauce
zout en peper
Voor de topping:
bieslook, fijngesneden
chilivlokken, optioneel
Aan de slag:
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe zodra je ziet dat de belletjes weg trekken. Roer goed door en laat enkele minuten garen. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg de melk in 3 delen toe. Roer goed en voeg pas nieuwe melk toe als de eerder toegevoegde melk volledig is opgenomen. Breng de bechamelsaus op smaak met een paar druppels worcestershire sauce en een snuf zout en peper.
Snij het ontbijtspek in stukjes en bak uit in een koekenpan en roer door de ragout.
Pel de eieren, snij in kleine blokjes en schep ¾ door de saus. De rest bewaar je voor de topping.Tip: Met een eisnijder kan je een ei snel en makkelijk in blokjes snijden. Leg het ei in de breedte in de snijder en snij in plakjes, draai het ei een slag zodat de snijder nu in de lengte snijdt en klap de snijder dicht. Je hebt nu reepjes. Draai het ei nogmaals een slag (om de lengteas), opnieuw snijden en je hebt mooie blokjes.
Warm de pasteibakjes op in een warme oven, vul met eierragout en top af met de achtergehouden eiblokjes en wat bieslook. Als je van een beetje pit houdt kan je er ook nog wat chilivlokken over strooien.Eet smakelijk!
Tips:
Roer ook eens kaas door de eierragout of bestrooi de gevulde pasteitjes met kaas en plaats kort onder de grill.
Ook lekker met een kaaskrokantje erbij of erop. Zo maak je ze: leg hoopjes geraspte kaas op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Wanneer de kaas begint te ploppen -een beetje zoals popcorn- zijn de krokante klaar.
Voor een vegetarische variant laat je de worcestershire sauce achterwege en vervang je het ontbijtspek door ragfijn gesneden en gefruite prei.