Krokante gnocchi met fijne smaakmakers. Geniet ook van dit heerlijke Italiaanse gerecht.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
250grgnocchi
2courgette
2 takjestrostomaatjes
pesto, naar smaak
handjepijnboompitjes
Parmezaanse kaas
knoflookolie
Aan de slag:
Was de courgettes, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij nog een keer in de lengte door en vervolgens in stukjes/plakjes.
Zet alvast een flinke pan met water op en breng aan de kook.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Als ze mooi goudbruin zijn leg je ze op een bord en schenk een scheut knoflookolie in de pan. Bak hierin de stukjes courgette tot ze mooi gekleurd zijn. Schep uit de pan. Schenk een flinke scheut knoflookolie in de pan, verwarm en houd stand-by zodat je de gnocchi direct kunt bakken als ze gaar zijn.
Voeg de gnocchi toe aan het kokende water en kook gaar. De gnocchi zijn gaar als ze drijven. Schep met een schuimspaan uit de pan, laat goed uitlekken en bak in de koekenpan rondom goudbruin.Tip: Plakken de gnocchi aan de koekenpan? Lees even de tekst boven het recept, ik leg daar uit hoe je dat oplost.
Tijdens het bakken van de courgette leg je de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met knoflookolie en plaats in 5-10 minuten in een op 180ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven.
Schep de courgette door de gnocchi en verdeel over de borden. Schep er lekkere dotten pesto bij, bestrooi met pijnboompitjes en en geraspte Parmezaanse kaasmaak. Leg er tot slot de gepofte tomaatjes op en serveer.Eet smakelijk!