Luchtig brood gevuld met rode pesto, olijven, tomaatjes en lekker veel kaas. Cosy comfort food waar iedereen gek op is!
Hoeveelheid: 9broodjes
Ingrediënten:
Voor het deeg:
300grbloem
90mlwater, lauw
90mlhalfvolle melk, lauw
4grinstant gist
4grzout
kneepjehoning
Voor de vulling:
125grjong belegen kaas, geraspt
3eetlepelsrode pesto
handjegroene olijven, in ringetjes
paarzongedroogde tomaten op olie, gesneden
bruschetta kruidenmix
Extra benodigdheden:
bakpapier
vierkante bakvorm, 20x20 cm
Aan de slag:
Meng bloem, gist en zout en kneed samen met de melk, water en honing tot een soepel deeg. Kneed flink door tot je een mooi en elastisch deeg hebt. Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met plasticfolie, plaats in een zachtjes voorverwarmde (40-50º max) oven en laat rijzen tot het ruim in volume is verdubbeld. Bij mij duurt dat doorgaans ± 55 minuten.Tip: Tijdens het kneden wordt het vocht steeds beter opgenomen. Je zal zien dat het ook steeds elastischer wordt.
Bestuif je aanrecht met bloem, haal het deeg uit de kom en leg voorzichtig op het aanrecht. Druk en stretch het deeg voorzichtig met je handen uit tot een rechthoekige lap van 28-32 cm lang. Besmeer het deeg met rode pesto, verdeel de zongedroogde tomaat en olijven erover en strooi er wat van de bruschetta kruiden over. Top af met ¾ van de kaas, rol de deeglap losjes -over de lange zijde- op tot een rol. Snij de uiteinden eraf -die gebruiken we niet- en verdeel de rest in 9 stukken.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en leg de 9 deegstukken in de vorm. Zorg ervoor dat de snijvlakken netjes omhoog staan. Dek de vorm af met plasticfolie en plaats terug in de oven voor de 2e rijs. Tip: Is de oven teveel afgekoeld? Warm dan nog heel even bij of zet het ovenlampje aan. Dat geeft vaak al voldoende warmte af.
Neem de vorm uit de oven en verwarm de oven op 210°C, conventionele stand. Terwijl de oven opwarmt verdeel je de overgebleven kaas over de broodjes en maak af met wat extra bruschetta kruiden. Bak de pizzabroodjes in 20-25 minuten gaar en mooi bruin.
Haal pizzabroodjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.Eet smakelijk!
Tips:
Maak ook eens kleinere broodjes en je hebt een heerlijk borrelbrood.
De bakvorm die ik gebruikte is aan de onderzijde 18x18 cm en aan de bovenzijde 20x20 cm. Ik hou voor de maat altijd de bovenzijde aan.