Verwarmende en voedzame variatie op de populaire shakshuka. Heerlijk eenpansgerecht, dit wil je!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
85grrode linzen, afgespoeld en uitgelekt
90grjong belegen kaas, geraspt
1pottomatensaus voor pasta, ± 500 gr
1flinkerode puntpaprika
1grote ui, gesnipperd
2tenen knoflook
1theelepelkomijnzaad
1theelepelpaprikapoeder
chilipoeder, naar smaak
2-4eieren
bouillon
olijfolie
Voor de garnering:
paprikapoeder
verse basilicum
Aan de slag:
Was de paprika, halveer, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
Verwarm wat olijfolie en fruit de ui aan. Pers de knoflook erbij, voeg het komijnzaad en de gesneden paprika toe, schep door elkaar en laat even fruiten. Roer dan de rode linzen, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en giet er bouillon bij tot de alles net onder staat. Schenk de pot tomatensaus erbij roer nog een keer door en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Na ± 30 minuten zijn de linzen bijna gaar en is de rode linzenstoof flink ingedikt. Maak kuiltjes, breek de eieren erboven en laat een minuut of 7 garen. Bestrooi dan met kaas en plaats onder een hete grill.Tip: Afhankelijk van de gewenste dikte van de stoof plaats je de deksel terug. Ik hou van een stevige en ingedikte stoof en laat de deksel er dus af.
Voor wat extra kleur strooi je wat paprikapoeder over de gegrillde kaas en garneer met een paar blaadjes verse basilicum. Serveer met vers gebakken naan of plat broodEet smakelijk!
Tips:
De tomatensaus met basilicum van KoRo smaakt erg goed in deze rode linzenstoof. Zo goed dat ik naast een zak rode linzen inmiddels ook een sixpack van deze tomatensaus op voorraad heb.