Verfrissende granita met een tik. Fruitig, vol van smaak en erg feestelijk. Je wilt het proeven!
Hoeveelheid: 2glaasjes
Ingrediënten:
125mlchardonnay
100grmango
100grperzik
2theelepelswitte basterdsuiker
mespuntvanillemerg, uit een peul
Voor de garnering:
verse munt
Aan de slag:
Verwarm de chardonnay zachtjes met de basterdsuiker en vanillemerg. De witte wijn hoeft niet te koken, het gaat er puur om dat de suiker oplost. Neem van de pit en laat tenminste 5 minuten trekken.
Voeg de afgekoelde witte wijn samen met de mango en perzik in een blender of hakmolentje van een staafmixer en pureer. Giet de vruchtenpuree in een platte diepvriesbak en plaats in de vriezer. Na een uur roer je de vruchtenpuree met een vork door en maak de bevroren deeltjes klein. Zet terug in de vriezer en herhaal het losroeren elk half uur tot de granita goed is.Tip: heb je een ijsmachine dan kan je die natuurlijk ook gebruiken. Je zal dan waarschijnlijk wel wat meer granita moeten maken om de kom voldoende te vullen.Tip: Je kan de vruchtenpuree ook volledig laten bevriezen en met een staafmixer of blender tot granita malen.
Schep de granita in mooie glazen en garneer met een takje munt. Serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
De granita kun je rustig een dag tevoren maken.
Als mango en perzik in het seizoen zijn is het lekker om vers fruit te gebruiken. Buiten het seizoen kan je prima diepvries mango en perzik uit blik gebruiken. Gebruik wel perziken op sap en niet op siroop, die is mierzoet.
Naar keuze leg je schep je wat fruit onderin het glas en vul daarna met granita.