Hummus met een bijzondere twist. Romig, zacht en een heerlijk zilte touch. Dit wil je proeven!
Hoeveelheid: 1portie
Ingrediënten:
Voor de hummus van cannellinibonen:
1blikcannellinibonen, uitlekgewicht ± 240 gr
1theelepelgehakte knoflook
60mltahin (4 eetlepels)
30mlcitroensap (2 eetlepels)
40mlwater
1eetlepelgemalen komijn
1eetlepelextra vierde olijfolie
zout, naar smaak
Voor de paddenstoelenmix:
250grgemengde paddenstoelen
2eetlepelskikkoman of sojasaus
2eetlepelszoete chilisaus
1eetlepelmiso
Voor de garnering:
verse peterselie
gehakte pinda's, gezouten
Aan de slag:
Voor de hummus van cannellinibonen:
Spoel de cannellinibonen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en draai in een paar minuten tot een smeuïge hummus. Proef en breng op smaak met wat extra zout, citroensap en/of tahin. Voor een smeuïger hummus voeg je wat extra water toe.
Schep de hummus in een schaal en bewaar in de koelkast.
Voor de paddenstoelenmix:
Roer van de kikkoman, zoete chilisaus en miso een sausje.
Snij eventuele harde stukjes van de steeltjes en snij in plakjes. Bundelzwammen laat je lekker heel. Bak de paddenstoelen in een hete koekenpan aan, giet er ongeveer de helft van de saus over en laat slinken tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
Schep de hummus op een bord, verdeel de paddenstoelen erover en schenk er nog wat van de resterende saus overheen. Bestrooi met gehakte pinda's en peterselie. Serveer met vers stokbrood, toastjes en/of vers gebakken naan.Eet smakelijk!