Verrassend lekkere ovenschotel en ook nog eens in een handomdraai te maken. Maak 'm snel en geniet met volle teugen.
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten:
235grspruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
100gr(extra) belegen kaas, geraspt
65grham, in stukjes
4eieren
65mlgroentebouillon, afgekoeld
Aan de slag:
Roer in een kom de eieren los met de afgekoelde groentebouillon en meng er de kaas en ham door.Tip: kies een smaakvolle, ambachtelijke ham
Leg de spuitjes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover. Zorg dat alle spruitjes goed bedekt zijn. Eventueel schep je alles nog wat extra door elkaar. Plaats de schaal in het midden van een op 180°C conventioneel voorverwarmde oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de spruitjessoufflé rechtstreeks uit de oven.Eet smakelijk!
Tips:
De exacte bereidingstijd hangt af van de afmetingen van je schaal en de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt. Laatst maakte ik de spruitjessoufflé in dezelfde schaal maar met 3 eieren en 175 gr spruitjes. Toen konden we al na 30 minuten aan tafel. Speel dus met de maat van je schaal, de hoeveelheid ingrediënten en de bereidingstijd.