Zo gedaan en een paar dagen later heb je heerlijke, zoetzure komkommers. Geen augurken maar ze lijken er wel op!
Ingrediënten:
350grmini komkommers
100mlwitte wijnazijn
200mlwater
1½eetlepelkristalsuiker
1kleine theelepelzeezout
2eetlepelsinmaakkruiden
Aan de slag:
Was de komkommers en droog met een schone doek. Maak ook de pot goed schoon, steriliseer in kokend water en laat drogen.Tip: steriliseren doe je door de pot in een pan te zetten, pan en pot vol te gieten met koud water, aan de kook brengen en 15 minuten laten doorkoken. Neem uit de pan en laat omgekeerd op een taartrooster drogen en afkoelen.
Vul de pot met de komkommers. Breng het water samen met de azijn, de suiker en het zout in een steelpan aan de kook. Laat iets afkoelen en schenk over de komkommers in de pot. Vul tot net onder de rand van het glas en draai de deksel er stevig op.Tip: Tijdens het intrekken krimpen de komkommers altijd een beetje. Vul de pot daarom zo goed mogelijk op. Ik doe dat doorgaans met in stukjes gesneden mini komkommer.
Laat de pot afkoelen, zet in de koelkast en laat een paar dagen intrekken. Hoe langer je de pot laat staan, hoe sterker de smaak wordt. De kleur zal ook steeds meer op die van augurken gaan lijken. De pot op de foto heeft 3 weken gestaan.Eet smakelijk!
Bij het inleggen gebruik ik graag de inmaakkruiden van KoRo. Scheelt me een hoop gedoe met zelf mengen van diverse kruiden, wel zo makkelijk dus.
Augurken zijn niet hetzelfde als mini komkommers. Mini komkommers kan je zo eten of je legt ze bijvoorbeeld in. Qua smaak doen ze dan heel erg aan augurken denken. 'Echte' augurken zijn echter rauw niet eetbaar en moet je eerst inleggen om ze eetbaar te maken.