Verwarm de oven voor op 180 °C conventionele warmte.
Mix de boter en suiker tot een glad geheel en mix dan één voor één de eieren erdoor. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en het bakpoeder door het beslag en doe in de bakvorm. Verdeel de gekonfijte kersen en het amandelschaafsel over het beslag en bak in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, til hem er dan voorzichtig met bakpapier en al uit en laat op een rooster afkoelen. Serveer de kersen-amandelcake naar keuze warm of helemaal afgekoeld.Eet smakelijk!
Tips:
Overgebleven stukjes cake kun je 2-3 dagen in een trommel of plastic zak bewaren.
Amandelmeel maak je niet alleen heel makkelijk zelf, het is ook echt veel lekkerder. Na het malen gaat de smaak en kwaliteit snel achteruit. Door zelf amandelen te malen is het verser dan vers.