Heerlijk Frans cakeje met amandelmeel, hazelnoot poeder en beurre noisette. Knapperig van buiten, smeuïg van binnen: genieten!
Hoeveelheid: 20financiers
Ingrediënten:
60grroomboter
40grmix van amandelmeel en hazelnoot poeder, in gebruikte halfom
75grpoedersuiker, gezeefd
25grpatent bloem
1½grbakpoeder
70greiwit (± 2 eieren maat L)
snufzout
Optioneel:
pistache crème
gehakte pistache nootjes
amandelschaafsel
Aan de slag:
Doe de roomboter in een klein pannetje en verwarm. Als de boter hazelnootbruin is en lekker ruikt is de beurre noisette klaar. Vergeet niet regelmatig te roeren, je wilt immers niet dat de boter verbrandt. Giet door een zeef en laat afkoelen.Tip: Heb je een kernthermometer gebruik dan vooral die. Bij 150 °C is de boter klaar.
Doe de poedersuiker samen met de bloem, bakpoeder, zout, amandelmeel en hazelnoot poeder in een kom.
Roer het eiwit (ongeklopt) en de afgekoelde beurre noisette door de droge ingrediënten en schep het beslag in een spuitzak zonder spuitmondje. Spuit het beslag in de vormpjes en plaats in een op 200°C conventioneel voorverwarmde oven. Bak in ± 12 minuten gaar.Tip: Strooi ook eens wat geschaafde amandelen of gehakte nootjes over het beslag of decoreer met een pecannoot. Ook heel lekker is het om een lepeltje hazelnootpasta, pistache crème of jam op het midden van het beslag te scheppen.
Neem de financiers uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen. Serveer bij een vers gezette beker koffie of thee.Eet smakelijk!