Romige groentesoep met de frisse touch van citroen en een beetje pit van de mosterd. Verrassend lekker.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
1prei, in ringen
1venkelknol, in stukken
1teenknoflook, grof gehakt
1sjalotje, gesneden
zeste van ½ citroen
groentebouillon
3takjesverse peterselie
1eetlepel(grove) mosterd, ik gebruikte milde Franse mosterd
scheutjevers citroensap
scheutjeslagroom
scheutjeolijfolie
zeezout en zwarte peper
Voor de garnering:
peterselie, grofgehakt
pompoenpitten
citroenzeste
versgemalen peper
Aan de slag:
Verwarm de olie in een soeppan fruit de uien en knoflook zachtjes aan. Voeg prei, venkel en citroenrasp toe, fruit even mee en schenk dan zoveel groentebouillon in de pan dat de groente precies onder staand. Laat gedurende een kwartier zachtjes doorkoken.
Voeg de mosterd, peterselie en een klein scheutje citroensap toe. Kook een paar minuten door en pureer dan met een staafmixer.
Proef de soep en breng op smaak met wat zout, versgemalen peper en een klein scheutje slagroom. Schep ik kommen, garneer met peterselie, pompoenpitten, citroenzeste en een beetje versgemalen peper. Serveer direct.Eet smakelijk!