Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2(spicy) tortilla's
1blikjezwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
½blikjemais, afgespoeld en uitgelekt
1potmilde tortillasaus
paarschijfjesgesneden groene jalapeño peper, ingelegd uit pot
1avocado, in reepjes
paarblaadjes sla
Voor de garnering:
1½eetlepelmayonaise
1½eetlepel(Griekse) yoghurt
Tabasco srirachassaus, naar smaak
2handjesnacho's
Aan de slag:
Roer de mayonaise, yoghurt en Tabasco srirachasaus tot een glad sausje.
Voeg de zwarte bonen, maiskorrels en tortillassaus bij elkaar in een schaal en meng.Tip: soms is tortillasaus aan de dunne kant. Giet de pot dan gewoon leeg in een zeef en laat een paar minuten uitlekken. Werkt perfect en je houdt een mooie dikke saus over.
Leg de tortilla's op de borden, beleg met wat sla, verdeel het bonenmengsel erover en top af met wat plakjes groene jalapeño peper. Vouw de zijkanten naar het midden, zet vast met prikkers en snij de wrap doormidden.
Leg de Mexicaanse lunch wraps op de borden, geef er wat nacho's en het srirachasausje bij en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Pimp de wraps en voeg extra's toe zoals gebakken kipreepjes, uitgebakken spek, feta, gekookt ei of semi-gedroogde tomaatjes.