Authentiek recept dat niet kan mislukken. Maak het zelf en laat je verrassen door de pure smaken. Lekker met (oude) kaas.
Hoeveelheid: 1pot chutney
Ingrediënten:
1eetlepelzonnebloemolie
½theelepelnigellazaad
2tenenknoflook, fijngehakt
2cmgemberwortel, geraspt
2Spaanse pepers, fijngehakt
1onrijpe mango, geschild en in blokjes
½theelepelkomijnpoeder
½theelepelkorianderpoeder
½theelepelchilipoeder
¼theelepelkurkumapoeder
¼theelepelzout
3eetlepels suiker
1eetlepelnatuurazijn
Aan de slag:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit er het nigellazaad in. Voeg na een minuut de knoflook, gember en Spaanse pepers toe en fruit een minuut of 5.
Voeg de mango toe en bak al roerend gedurende 8 minuten. Voeg de specerijen en het zout toe en bak nog 2 minuten. Roer de suiker erdoor en laat alles op laag vuur gedurende 15-20 minuten inkoken. Roer ondertussen geregeld en voeg tijdens de laatste 5 minuten de azijn toe.
Schep de mangochutney in een brandschone pot, draai de deksle stevig vast en laat afkoelen. Lekker bij kaas, papadums en bijvoorbeeld paneer pakoras.Eet smakelijk!