Verrassend lekker en licht pittig Mexicaans gerecht. Kan zowel op de bbq als in de grillpan worden gemaakt.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2verse maiskolven
25gParmezaanse kaas, fijngeraspt +wat extra voor de garnering
2lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
2eetlepelsfijngehakte koriander
1teen knoflook, fijngehakt
½groen jalapeñopepertje, zaadjes verwijderd en fijngehakt
½limoen, zest en sap
snufchilipoeder, naar smaak
1eetlepelolijfolie
Aan de slag:
Bestrijk de maiskolven met behulp van een kwastje met wat olijfolie. Grill de maiskolven op een middelhete barbecue tot de mais diepgeel van kleur en gaar is.Tip: Heb je net als ik geen barbecue gebruik dan een grillpan, het liefst van gietijzer. Grill de maiskolven tot ze mooi gekleurd zijn. Plaats dan met pan en al in een op 180-200ºC hete lucht voorverwarmde oven om volledig te garen.
Doe, met uitzondering van het limoensap, de overige ingrediënten bij elkaar in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met limoensap.Tip: Voor een pittiger mengsel voeg je wat extra chilipoeder toe.
Bestrooi de gare en warme maiskolven royaal met het kaasmengsel, rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en eventueel een klein beetje chilipoeder. Serveer met wat partjes limoen.Eet smakelijk!
Tips:
Geef het kaasmengsel eens een twist en gebruik feta in plaats van Parmezaanse kaas.
In plaats van maiskolven kan je ook prima een mailsalade serveren. Snij de gegrilde mais van de kolven, meng met het kaasmengsel en serveer. Heerlijk bijgerecht!