Snijd de dadels in stukjes en kneed samen met de rest van de ingrediënten door elkaar.
Verdeel het granolamengsel in 3 porties over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er koeken van ter grootte van de bodem van de springvormpjes. Bak gedurende 15 minuten in een op 170ºC conventioneel voorverwarmde oven. Laat op een taartrooster volledig afkoelen.
Voor de yoghurtvulling:
Terwijl de koeken voor de bodem staan af te koelen bekleedt je de springvormpjes met bakpapier. Knip een vel bakpapier in vieren. Leg op elke bodem een vel papier, plaats de rand eromheen en klem dicht. Vet de randen van de vormpjes licht in met olie en plak er een strook bakppapier tegenaan. Bestrijk het overlappende papier ook lichtjes met olie zodat het ook plakt.Tip: Je kan de stroken knippen van een vel bakpapier. Door het bakpapier boven de vorm uit te laten steken verhoog je de vorm. Handig als je eens een hogere taart maakt maar er niet speciaal een nieuwe vorm voor wilt kopen. Voor een no-bake taart kan je ook acetaatfolie gebruiken. Dat werkt vaak nog net iets makkelijker.
Vul een schaal met koud water en leg de gelatine daarin om te weken.
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de gelatine in een blender en pureer. Ik hou wel van een bite in de vulling dus ik pureer de massa niet helemaal.
Verwarm in een klein pannetje een klein scheutje water tot de damp eraf slaat. Knijp de gelatine uit en los op in het hete water. Schenk bij het yoghurtmengsel en roer met een pannenlikker door elkaar.
Roer het yoghurtmengsel af en toe door. Zodra je merkt dat de gelatine begint te pakken schenk je de vulling in de springvormpjes. Zet in de koelkast om verder op te stijven.
Afmaken van de ontbijttaartjes:
Neem de ontbijttaartjes uit de koelkast, haal voorzichtig uit de springvormjes en verwijder het bakpapier. Plaats de taartjes op borden, schep op elk taartje een eetlepel jam en verdeel losjes over de bovenzijde. Top af met granola en wat gepofte quinoa en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Goed om te weten: het oppervlak van een taartvorm van ø 20 cm is precies gelijk aan het oppervlak van 3 taartvormpjes van ø 12 cm. Heb je dus liever 1 grote in plaats van 3 kleine ontbijttaartjes? Pak je springvorm van ø 20 cm en je hoeft dit recept niet om te rekenen...
Voeg ook eens een appel en/of een schep geraspte kokos toe aan de vulling.
Serveertip: snij een ontbijttaartje doormidden, plaats op een bord en serveer met vers fruit ernaast.
Maak de ontbijttaart(jes) ook eens met een bliss ball achtige bodem. Gebruik halfom havermout en halfom bliss ball ingrediënten, kneed goed door elkaar en voeg eventueel een paar druppels water toe om een soepeler 'deeg' te maken. Verdeel over de bodem, maak een klein opstaand randje zodat de vulling er als het ware inzakt.