Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.
Hoeveelheid: 1potje plantaardige parmezaan
Ingrediënten:
100grcashewnoten
4eetlepelsedelgistvlokken
1teenknoflook
½-1theelepelzeezout, naar smaak
Aan de slag:
Hak het teentje knoflook fijn in een foodprocessor of het hakmolentje van een staafmixer.
Voeg alle ingrediënten bij het gehakte teentje knoflook en hak pulserend fijn tot een korrelig mengsel dat lijkt op geraspte parmeszaanse kaas. Schep in een pot, draai de deksel erop en bewaar in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Plantaardige of vegan parmezaan is in de koelkast zeker 1-2 weken houdbaar maar je schijnt het ook prima in te kunnen vriezen.
Lees vooral ook mijn tip over minder zout gebruiken in de intro van de blogpost.
Dit recept heb ik zowel met gebrande als ongebrande cashewnoten gemaakt. Allebei smaken prima, het grootste verschil zit 'm in de kleur. In de foto heb ik gebrande noten gebruikt.