De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....
Ingrediënten:
200grzelfrijzend bakmeel
150grBeemster kaas
150mlmelk
2eieren
scheutjeworcestershire sauce
zout, peper
olie, ghee
optioneel: (verse) tuinkruiden, naar smaak
Aan de slag:
Maak van de bloem, eieren en melk een beslag. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met worcestershire sauce, zout en peper. Om te variëren kan je verse tuinkruiden, paprikapoeder, chilivlokken of wat je maar lekker vindt door het beslag roeren.Tip: Je kunt kiezen voor geraspte kaas maar zelf vind ik het lekkerder om een pakje voorgesneden Beemster kaas (=150 gr) te kopen. De plakken snijd ik dan in kleine blokjes. Zo heb je iets grotere stukjes kaas in de wafels en proef je de kaas nog beter.
Vet het voorverwarmde wafelijzer licht in met wat olie of ghee, schep er per wafel een juslepel beslag in en bak rustig gaar en goudbruin. Leg de wafels op een voorverwarmd bord en herhaal tot het beslag op is.
Serveer de wafels direct zodat ze nog lekker warm zijn. Lekker met frisse salade of een kop soep erbij.Eet smakelijk!
Tips:
Ook koud smaken de wafels prima. Maak dus vooral een paar extra en eet ze als tussendoortje.