Zelfgemaakte ijsthee is de aller lekkerste. Ik leg het uit en geef je mijn favoriete en simpel te maken recept.
Hoeveelheid: 1.25liter
Ingrediënten:
750mlkoud water
500mlbruiswater
2eetlepelsthee
(ongezoete) siroop
Voor de garnering en in het karaf:
citroen, partjes en schijfjes
schijfjesverse gember
takjesverse munt
ijsblokjes
Aan de slag:
Doe het koude water samen met de thee in een karaf, sluit af en plaats een nacht in de koelkast.Tip: Afhankelijk van je smaak en de gebruikte theesoort kan je de thee langer of juist korter laten trekken. Experimenteer met de tijdsduur en hoeveelheid thee om de voor jou perfecte smaak te creëren.
Giet de thee door een theezeefje om de theeblaadjes te verwijderen, spoel het karaf om en giet de thee terug. Schenk het bruiswater erbij, voeg een lekkere scheut siroop, een kneepje citroensap, partjes citroen en plakjes gember toe. Roer door en proef. Breng naar behoefte extra op smaak.
Doe vlak voor het serveren een hand ijsblokjes in het karaf of schenk de ice tea in met ijsblokjes gevulde glazen. Garneer met een takje munt en serveer ijskoud.Proost!
Tips:
Varieer met de theesoort en/of siroop om andere smaken te creëren:
Cantata's Ginger Pear of Pearls Of The River Nile -beiden op basis van rooibos- lijken me ook heel lekker
Soof's roos, kardemom, peer en appel doet het ook goed in ijsthee. Voor een vleugje specerijen gebruik je zoete aardappel, kaneel en appel siroop. Om het af te maken voeg je ook een kaneelstokje toe.
Geef je ijsthee kleur door vlak voor het serveren wat vers fruit toe te voegen. Diepvriesfruit kan natuurlijk ook.