Snelle en makkelijke soep boordevol groente. Ga aan de slag en geniet van deze lekkere soep. Echt je wilt 'm proeven!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2zoete aardappels, ± 500 gr
1rode paprika
1rode ui
2teentjes knoflook
room
chilipoeder, naar smaak
groentebouillon(blokje)
olijfolie
Voor de garnering:
pompoen- en zonnebloempitjes
verse peterselie
room
Aan de slag:
Schil de zoete aardappels, verwijder de steel en zaadlijsten van de rode paprika en snij in stukken.
Pel de rode ui en knoflook en snij ook in stukken.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook en ui kort aan. Voeg dan wat chilipoeder toe, warm even mee en voeg de zoete aardappel en paprika toe. Roer door elkaar en giet er zoveel bouillon (of water met een bouillonblokje) bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat rustig doorkoken tot alles zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer en roer er naar smaak wat room doorheen. Schep de soep op borden of in kommen en garneer met een scheutje room, wat gehakte peterselie en pitjes.Eet smakelijk!