Weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
6Hollandse asperges
250grkruimige aardappels, geschild
250grpaddenstoelen of kastanjechampignons
2eetlepelsKikkoman
2eetlepelszoete chilisaus
4eetlepelsroomboter, kamertemperatuur
1-2eetlepelsmiso, naar smaak
scheutjewarme melk
handjefijngehakte peterselie + iets extra
Extra benodigdheden:
grillpan
spuitzak met gekarteld spuitmondje
Aan de slag:
Roer de roomboter met de miso los. Stop in een spuitzak, spuit 2 rozetten op een schaaltje en plaats in de koelkast om ietsjes op te stijven. Bewaar een beetje van de misoboter om te gebruiken bij de champignons.
Voor de aardappelpuree met peterselie:
Snij de aardappels in stukken en kook gaar.
Stamp samen met wat warme melk tot een fijne puree en schep de peterselie erdoor.
Voor de asperges en paddenstoelen:
Schil de asperges en kook een paar minuten voor. De asperges worden nog gegrild en hoeven dus niet gaar te zijn. Neem de asperges uit de pan en laat uitlekken. Tip: Asperges kook je het lekkerst in water en melk. Voor extra smaak kook je de schillen en asperge eindjes mee. Nadat je de asperges uit de pan hebt genomen kook je de rest nog een tijdje door en maak je er een lekkere aspergesoep mee.
Snij de paddenstoelen of champignons in stukjes. Meng de zoete chilisaus met de Kikkoman en hussel door de paddestoelen.
Bak de paddenstoelen in een koekenpan rustig aan en laat slinken. Als de paddenstoelen bijna klaar zijn voeg je een klontje misoboter toe en bak af. Ze hoeven niet krokant te worden maar wel een beetje sticky.
Grill de asperges in een hete grillpan gaar.
Schep wat aardappelpuree op 2 voorverwarmde borden, leg daar 3 asperges op en verdeel de paddenstoelen erover. Top af met een rozet misoboter en garneer met gehakte peterselie. Serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Deze asperges smaken extra lekker met een koel glas Barefoot Pinot Grigio erbij.
Zin in nog meer lekkere gerechten met asperges? Maak dan vooral ook eens: