Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo'n salade waar je nog een keer extra van opschept.
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten:
150grdrie kleuren quinoa
1pakjehalloumi
500grgekookte bietjes
1appel, Elstar
3-4augurken
½zakrucola
olijfolie
Voor de dressing:
2eetelepelsyoghurt
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelmosterd
scheutjeazijn
agavesiroop, naar smaak
Aan de slag:
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meestal heeft quinoa zo'n 10 minuten nodig om gaar te worden. Giet door een zeef af en laat rustig uitdampen.
Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en snij de halloumi in blokjes. Leg de halloumi in de pan en bak rustig goudbruin en krokant. Schep op een bord en laat afkoelen.Tip: Laat de halloumi rustig bakken. In eerste instantie komt er veel vocht vrij. Dat is precies wat je wilt hebben. Laat het je het vocht niet rustig verdampen dan heeft de halloumi een aparte structuur en maakt het piepende geluiden als je erop kauwt. Rustig verdampen dus dat vocht en af en toe de stukjes keren. Zodra het vocht weg is zal de halloumi langzaam kleuren en krokant worden.
Laat de bietjes uitlekken en snij samen met de appel en augurk in blokjes. Doe samen met de quinoa in een schaal en hussel door elkaar.
Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een schaaltje en roer tot een gladde saus. Voeg zoveel agavesiroop toe dat dressing licht zoet is met een klein zuurtje.
Meng wat dressing door het quinoa-mengsel, hussel de rucola erdoor en leg op een schaal. Verdeel de halloumi erover en zet de schaal op tafel. Geef het schaaltje dressing erbij zodat iedereen naar behoefte extra kan nemen.Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik je veel quinoa en agavesiroop? Bij KoRo bestel je voordelige bulkverpakkingen. Ideaal, zo heb je altijd voldoende voorraad in huis.